ODKRYWCY NATURY
  • Jedynie Natura
  • Blog
  • Publikacje
  • Warsztaty
  • Zespół
  • Kontakt
6 kwietnia 2022 przez Administrator

Warsztaty „Dzikie rośliny jadalne”

Warsztaty „Dzikie rośliny jadalne”
6 kwietnia 2022 przez Administrator

Warsztaty „Dzikie rośliny jadalne”

Warsztaty „Dzikie rośliny jadalne” – to warsztaty dla pasjonatów natury, która jest tak bogata w dzikie rośliny. Poznacie ciekawe i wyjątkowe potrawy gotowane z dzikich roślin – sami zbierzecie takie dzikie rośliny na łące.

Przykładowe smaczne potrawy np.: chleb z kłączy paproci orlicy, kandyzowane kłącza kokoryczki wonnej, racuszki z kwiatostanów bzu czarnego, zupa z pokrzyw czy napój z szyszek świerkowych oraz wiele innych.

Podczas warsztatów chcielibyśmy pokazać uczestnikom, że wśród rzadkich lub pospolitszych roślin występujących na terenie Małopolski można spotkać prawdziwe skarby.

Program warsztatów

Prezentacja kulinarna – potrawy z kilku najwartościowszych gatunków roślin jadalnych Polski. 

Zbieranie roślin na łące –  spacer z poznawaniem napotkanych dzikich roślin jadalnych – ich rozpoznawanie, wykorzystanie kulinarne, preparacja.

Degustacja potraw  – kosztowanie ugotowanych zebranych na łące roślin.

Prowadzący

Wojciech Maksymilian Szymański – dr botaniki, tematem gotowania z dzikich roślin jadalnych zajmuje się już od ponad 20 lat. Jego pasją jest uprawa rzadkich gatunków roślin, głównie dzikich pokrewnych do gatunków uprawnych.

Iwona Ziółkowska – mgr biologii, zawodowo zajmuje się ochroną przyrody. W kwestii regulacji prawnych oraz znajomości chronionych siedlisk przyrodniczych czy gatunków, nie ma przed nią tajemnic. Z oddaniem zajmuje się przygotowywaniem potraw z dzikich roślin, fotografią, a także działalnością charytatywną. Zaraża swoja miłością do ludzi i życia.

Miejsce wydarzenia

Czarujący pejzaż, bogactwo ryb, grzybów i mnóstwo atrakcji dla całej rodziny!

Gospodarstwo Rybackie Stawy – poczuj wyjątkowy klimat tego miejsca!

https://m.facebook.com/stawy2a/

Prezenty

Każdy uczestnik otrzyma wyjątkowy prezent od prowadzących – nasiona dzikiej rośliny jadalnej.

Certyfikaty

Każdy uczestnik otrzyma certyfikat udziału w warsztatach “Dzikie rośliny jadalne”.

Cena warsztatów

180 zł za osobę

Dodatkowe usługi

  • posiłek (http://www.stawyrybne.com.pl/restauracja/)
  • nocleg (http://www.stawyrybne.com.pl/noclegi/)

Rejestracja

Link do rejestracji: https://cutt.ly/aFtaw2d

Dane kontaktowe

kontakt@odkrywcynatury.pl

tel.: +48 572 834 617

 

Ilość miejsc jest ograniczona

Współorganizatorem warsztatów jest Jedynie Natura – producent i hurtownia detaliczna zdrowych produktów HAND MADE jedynienatura.pl.

Partnerem warsztatów jest Wirtualny Targ Prawdziwego Jedzenia LokalnyRolnik.pl. Poza produktami Jedynie Natura, dostaniecie na nim owoce i warzywa uprawiane bez pestycydów, rzemieślniczy nabiał, wiejskie jajka od szczęśliwych kur, mięso i wędliny z małych gospodarstw, domowe dania gotowe, pieczywo i słodkości z małych manufaktur i wiele innych rarytasów. 

Mamy dla Was 15% rabat na pierwsze zakupy za min. 150 zł na Lokalnym Rolniku! Wystarczy, że wejdziecie na www.lokalnyrolnik.pl i zlokalizujecie się, by poznać ofertę dostępną w Waszej miejscowości. Po wybraniu produktów, wpiszcie w koszyku kod o treści „JEDYNIENATURA”, by skorzystać z rabatu. 

Zakupy możecie zamówić prosto do domu na terenie całej Polski lub odebrać w jednym z punktów (punkty zlokalizowane są w Warszawie, w Krakowie, we Wrocławiu, na Śląsku). Nie zwlekajcie ze złożeniem zamówienia – kod rabatowy działa tylko do końca maja 2022. Życzymy smacznego!

Poprzedni wpisLeczenie podagry podagrycznikiem pospolitym

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O NAS

 Jesteśmy grupą pasjonatów, których zainteresowania skupiają się wokół NATURY i wszystkiego co się z nią wiąże.

Nie boimy się otaczającej nas przyrody, insektów, złej pogody oraz… wszechobecnych chwastów!

Najnowsze wpisy

Warsztaty „Dzikie rośliny jadalne”6 kwietnia 2022
Leczenie podagry podagrycznikiem pospolitym22 lutego 2022
Zielnik regionalny – my w telewizji!22 grudnia 2021

Kategorie

  • Bez kategorii
  • Blognews
  • Potrawy
  • Publikacje i filmiki
  • Warsztaty

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał wpisów
  • Kanał komentarzy
  • WordPress.org

Tagi

deser z dzikich roślin jadalne rośliny jak walczyć z podagrą jak wyleczyć podagrę leczenie podagry owoce jałowca przepis owoce lipy przepis podagrycznik pospolity na podagrę sposoby na podagrę trybula leśna vege wydarzenia warsztaty botaniczne warsztaty botaniczne dla dzieci warsztaty botaniczne vege warsztaty dzikie rośliny jadalne zastosowanie owoców jałowca zastosowanie owoców lipy
by SRKstudio.pl WordPress