ODKRYWCY NATURY
  • Jedynie Natura
  • Blog
  • Publikacje
  • Warsztaty
  • Zespół
  • Kontakt
22 lutego 2020 przez Administrator

Kasza z lebiody – potrawa przykładowa

Kasza z lebiody – potrawa przykładowa
22 lutego 2020 przez Administrator

SKŁADNIKI: nasiona lebiody, sól, olej słonecznikowy

Sposób przygotowania:

Zbierz nasiona lebiody w końcu lata, gdy będą dojrzałe. Wysusz i wymłóć w stępie. Następnie gotuj je przez 1-1,5 godziny z kilkakrotnie zmieniając wodę, do czasu, gdy woda przestanie się pienić i straci gorzki smak. Wtedy posól i dodaj odrobinę oleju. Podawaj
z sosem i surówką.

Lebioda to bliski krewniak komosy ryżowej (kwinoi) i podobnie jak ona, zawiera duża wartościowego białka, zbliżonego składem do białka mleka.

Poprzedni wpisKandyzowane bulwy liliowca rdzawego - potrawa przykładowaNastępny wpis Warsztaty botaniczne dla dzieci

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O NAS

 Jesteśmy grupą pasjonatów, których zainteresowania skupiają się wokół NATURY i wszystkiego co się z nią wiąże.

Nie boimy się otaczającej nas przyrody, insektów, złej pogody oraz… wszechobecnych chwastów!

Najnowsze wpisy

Warsztaty „Dzikie rośliny jadalne”6 kwietnia 2022
Leczenie podagry podagrycznikiem pospolitym22 lutego 2022
Zielnik regionalny – my w telewizji!22 grudnia 2021

Kategorie

  • Bez kategorii
  • Blognews
  • Potrawy
  • Publikacje i filmiki
  • Warsztaty

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał wpisów
  • Kanał komentarzy
  • WordPress.org

Tagi

deser z dzikich roślin jadalne rośliny jak walczyć z podagrą jak wyleczyć podagrę leczenie podagry owoce jałowca przepis owoce lipy przepis podagrycznik pospolity na podagrę sposoby na podagrę trybula leśna vege wydarzenia warsztaty botaniczne warsztaty botaniczne dla dzieci warsztaty botaniczne vege warsztaty dzikie rośliny jadalne zastosowanie owoców jałowca zastosowanie owoców lipy
by SRKstudio.pl WordPress