ODKRYWCY NATURY
  • Home
  • Blog
  • Publikacje
  • Warsztaty
  • Zespół
  • Kontakt
22 lutego 2020 przez Administrator

Kasza z lebiody – potrawa przykładowa

Kasza z lebiody – potrawa przykładowa
22 lutego 2020 przez Administrator

SKŁADNIKI: nasiona lebiody, sól, olej słonecznikowy

Sposób przygotowania:

Zbierz nasiona lebiody w końcu lata, gdy będą dojrzałe. Wysusz i wymłóć w stępie. Następnie gotuj je przez 1-1,5 godziny z kilkakrotnie zmieniając wodę, do czasu, gdy woda przestanie się pienić i straci gorzki smak. Wtedy posól i dodaj odrobinę oleju. Podawaj
z sosem i surówką.

Lebioda to bliski krewniak komosy ryżowej (kwinoi) i podobnie jak ona, zawiera duża wartościowego białka, zbliżonego składem do białka mleka.

Poprzedni wpisKandyzowane bulwy liliowca rdzawego - potrawa przykładowaNastępny wpis Oferta dla dzieci

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

O NAS

 Jesteśmy grupą pasjonatów, których zainteresowania skupiają się wokół NATURY i wszystkiego co się z nią wiąże.

Nie boimy się otaczającej nas przyrody, insektów, złej pogody oraz… wszechobecnych chwastów!

Najnowsze wpisy

NASTURCJA I POLSKIE KAPARY7 kwietnia 2021
MORWA CZARNA – symbol roztropności i rozumu18 marca 2021
DZWONEK JEDNOSTRONNY11 marca 2021

Kategorie

  • Bez kategorii
  • Blognews
  • Potrawy
  • Publikacje i filmiki
  • Warsztaty

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał wpisów
  • Kanał komentarzy
  • WordPress.org
by SRKstudio.pl WordPress